Malin Bromans recept

Här hittar du läckra och lättlagade recept av Malin Broman.



Jordgubbssallad

Jordgubbssallad

De söta jordgubbarna och melonerna bryter bra till den salta fetaosten och passar utmärkt till en grillad bit fläskkött eller kyckling med lite hetare glaze.

 

Ingredienser, 4 portioner

500 g jordgubbar, exempelvis av sorten Malwina
1/2 melon, galia- och/eller honungsmelon i grova bitar
sallat av valfri sort
färsk rödlök
myntakvistar
150 g fetaost
1 msk champagne- eller äppelcidervinäger
3 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

Tillagning

Bottna ett stort, brett fat med blad av sallat. Skala melonen, ta ur kärnorna, dela i grova bitar och lägg på sallaten. Skär löken tunt och strö över. Bryt fetaosten i grova bitar och fördela över fatet. Halvera jordgubbarna och tillsätt dem. Toppa med strimlad mynta. Ringla över lite vinäger och olivolja. Salta och peppra.

Sommardessert

Sommardessert

En superenkel dessert med hallon och jordgubbar som också är fin för ögat.

Ingredienser, 4 portioner

5 dl gräddfil
1/2 dl florsocker
300 g jordgubbar
300 g hallon
4 citronmelisskvistar
3 körvelkvistar
1 lime
1 dl blandade nötter, till exempel pistagenötter, saltade cashewnötter, sötmandlar

Tillagning

Blanda gräddfilen med florsockret. Dela jordgubbar och hälften av hallonen. Hacka nötterna grovt. Bred ut gräddfilen i botten på tallrikar. Lägg bären på gräddfilen, riv över limeskal. Toppa med hackade nötter. Avsluta med att dekorera med citronmeliss och körvel.

Hallonmarmelad med smak av timjan

Hallonmarmelad med smak av timjan

Det är jätteviktigt att njuta av bären när de är i säsong, men att kunna plocka fram en flaska jordgubbssaft eller en burk hallonmarmelad mitt i vintern är underbart. Hallonen klarar de mustigare smakerna och här är marmeladen smaksatt med timjan och lagerblad.

Ingredienser

500 g hallon
250 g syltsocker (ca 3 dl)
5 stjälkar färsk timjan
1 lagerblad

Tillagning

Blanda hallon, syltsocker, timjan och lagerblad i en kastrull. Koka i ca 10 minuter. Skumma under tiden marmeladen kokar. Häll upp marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Servera till ostbrickan eller frukosten.

 

 

Facebook